Hej välkommen. I våra workshops jobbar eleverna med alla sina sinnen genom sång och rörelse, språkförmåga(Workshops kan samarbeta med engelska, svenska och idrotten), Improvisation, samspel, gehör, fysiskt skapande, social träning etc. Just nu erbjuder vi 3 olika workshops för olika tillfällen och förmågor. Välj nedan vilken form som passar din skola.

 

Målgrupp: Alla våra workshops vänder sig till årskurs 4 till gymnasiet
Max antal barn: 15
Digital plattform: På distans möts vi alltid t.ex på Teams, Zoom eller Google Meet

 

1 – RAP WORSKHOP – Skapande skola – Digitalt. 

RAP WORKSHOP. Eleverna bjuds in till att lära sig hur man skriver en fungerande raplåt precis likt mångas favoritartister inom rap/hiphop. Eleverna får välja en artist som vi sedan hela gruppen jobbar mot att analysera text/versmässigt. Attityd. Uppgifterna anpassas efter grupperna så att även den mest oinvigde inom hiphop/rap kan följa med. I slutet visas rappen upp.

2 – DANCE WORSKHOP – Skapande skola – Digitalt

DANCE WORKSHOP. Eleverna bjuds in till och workshopen som börjar med att de får titta på en dansmusikvideo. Vi analyserar. Sen får de lyssna på en låt av The Jacksson 5. Vi går igenom dansens och pulsens grunder. Sen improviserar vi. Uppgifterna anpassas efter grupperna så att även de som till en början känner att de inte vill dansa hittar dansglädjen. Vi jobbar med skaparglädje och fantasi. Sen blir det uppvisning av koreografin. Koreografin är 3 minuter lång.

3 – SOCIALKOMPETENZ – Skapande skola – Digitalt

Vår mest populära workshop heter Socialkompetenz. I den här workshopen tränar eleverna på att skapa utifrån spelregler. De tränar på sin sociala kompetens. De lär sig att argumentera för sin sak och att ha tålamod. Och så framförallt ökar sammanhållningen i gruppen. I worskhopen skapar vi ihop med eleverna ett rollspel som vi sedan spelar i grupp. Det ligger ingen prestige i övningen och även den mest scenrädda personen kan delta. Vikten ligger i att stärka banden och sammanhållningen elever emellan. 

 

Kontakta oss för bokning och mer information.
Mail:    contact@firstborndrama.com 
Mobil:  0761-88 00 55 

 

URVAL AV REFERENSER:

 • STOCKHOLM STAD – Stockholm
  Workshops. Elevens val.
 • NORREGÅRDSKOLAN- Växjö
  Teaterimprovisationer. Uttrycka sin vardag med uppträde i slutet av termin.
 • ARBETSFÖRMEDLINGEN – Växjö
  Dramaövningar  med ungdomar för att öka närvaro vid aktivitetsstöd och samtidigt öka viljan till arbetsintervjuer.
 • KULTURFÖRVALTNINGEN – Malmö
  Projektassistent med uppgiften att inspirera praktikanter i Malmö till att framföra en scenkonstföreställning på en offentlig plats.
 • MINIBIBLIOTEKET- Växjö
  Teaterlektioner i grupp för barn, med uppgiften att våga mer och uttrycka sig.
 • KULTURSKOLAN- Växjö
  Teaterimprovisationer, dramatisering av en fiktiv historia och regi med målet – uppträdande inför publik som slutproduktion.
 • VÄXJÖ KOMMUN- Växjö
  Teaterimprovisationer för barn 7-10 med uppträdande inför föräldrar. Tema vänskap, mobbing, utanförskap och självmord.
 • RÖRSJÖSKOLAN ZENITH – Malmö
  Musik- och dramalektioner. Musikaluppsättning som Elevens val.