SOCIALKOMPTENZ

Vår mest populära workshop heter Socialkompetenz. I worskhopen skapar vi ihop med eleverna ett rollspel som vi sedan spelar i grupp. Det ligger ingen prestige i övningen och även den mest scenrädda personen kan delta. Vikten ligger i att stärka banden och sammanhållningen elever emellan. Socialkompetenz är anpassad efter social distansering.

teater-barn workshopSKOLA: Har ni t.ex. en temadag där ni behöver en extra dimension för er  pedagogik? Vi jobbar med workshops, inspirerande teaterövningar för att stimulera eleverna till att bli mer självsäkra och medvetna. Vi jobbar med hela kroppen och rösten. Vårt mål är att uppnå ett bredare samarbete mellan elever och lärare. Teaterworkshops är ett annorlunda alternativ till att väcka elevernas lust att få utvecklas och sammanlänka kunskap med fysisk aktivitet. Vi använder klassrummet, aulan eller annat utrymme som scen och arbetsplats. För ålder, 7år och uppåt.

telefon-workshops

Maila oss på contact(at)firstborndrama.com för  vidare information. Eller fyll i formuläret, längst upp på sidan till höger, så kontaktar vi dig.

URVAL AV REFERENSER:

 • ARBETSFÖRMEDLINGEN – Växjö
  Dramaövningar  med ungdomar för att öka närvaro vid aktivitetsstöd och samtidigt öka viljan till arbetsintervjuer.
 • KULTURFÖRVALTNINGEN – Malmö
  Projektassistent med uppgiften att inspirera praktikanter i Malmö till att framföra en scenkonstföreställning på en offentlig plats.
 • MINIBIBLIOTEKET- Växjö
  Teaterlektioner i grupp för barn, med uppgiften att våga mer och uttrycka sig.
 • KULTURSKOLAN- Växjö
  Teaterimprovisationer, dramatisering av en fiktiv historia och regi med målet – uppträdande inför publik som slutproduktion.
 • RÖRSJÖSKOLAN ZENITH – Malmö
  Musik- och dramalektioner. Musikaluppsättning som Elevens val.
 • NORREGÅRDSKOLAN- Växjö
  Teaterimprovisationer. Uttrycka sin vardag med uppträde i slutet av termin.
 • VÄXJÖ KOMMUN- Växjö
  Teaterimprovisationer för barn 7-10 med uppträdande inför föräldrar. Tema vänskap, mobbing, utanförskap och självmord.