Håll utkik efter det nyskrivna dramat Ishiasmannen. Manuset är under utveckling.

Ishiasmannen - facebook

Handling: En ung man från en respekterad familj har dött. Media fångar upp händelsen som blir en stor nyhet. Under en utredning bekostad av den unga mannens mamma visar det sig att pojken blivit mördad av en fröken han haft i högstadiet. Fröken Julie som annars är en populär lärare på en liten högstadieskola i Paris anses ha drivit pojken till detta självmord. Julie har enligt experter fått pojken att känna sig homosexuell genom hypnos till den grad att pojken inte kunnat återvända till hetero. Pojken har då i desperation tagit livet av sig. Många säger att det är påhitt, men inte alla. Flera ungdomar som haft henne i skolan stiger fram om sin läggning. Det är en ovanligt hög procent homosexuella. Är Julie oskyldig. Kan man få en hetero människa att bli gay? Hon kommer av media att kallas för Ischiasmannen, efter en experts utlåtande i vittnesbåset. Experten jämför Julies så kallade hypnosprocess av offret från hetero till homosexuell med mild ryggont till full ischias.

Pjäsen handlar om hur media kan spinna en historia utan att den stora massan stannar upp och frågar sig om allt är rimligt.

Manus: Fred Kalulanga.

Genre: Tragedi, drama, komedi – i den ordningen.

Visuellt: Mycket teknik kommer att användas för att ge känslan av kaotiska ständiga sändningar i TV-rutan. Snabba scener. Publiken kan bli en del av föreställningen som jury och vittnen(utan repliker).

Eftersom att vi vill ha fullsatta teatersalonger, så har vi valt att svara på ett par frågor som underlättar biljettköp.

 

Hur får jag tag på biljetter?

Biljetter kan alltid köpas på nätet så fort vi släpper dem. Försäljningsställe varierar.
Det går alltid att köpa biljetter direkt i dörren f.o.m 30 min innan föreställning. Vi tar emot både kort och kontanter.
Enklast är alltid, att boka biljetter online, dygnet runt. Skriv ut dina biljetter eller ta med dem i mobiltelefonen.

Hur tar jag mig till teatern och vart ligger den?

Vi vet inte på vilken teater nästa föreställning spelas.  Info kommer snart.

Vad gör man precis innan ni släpper in och under pausen?

Innan föreställningen och under pausen kan du mingla med resten av publiken samtidigt som du njuter av godis och alkoholfria drycker som finns att köpa i foajén. Eller gå på toa. Fråga personalen som bär Firstborn Drama T-shirt’ar om du undrar något mer.

VI SES.