Handdukseffekten affisch

Jennifer och Jack har tydliga relationsproblem. Dom bestämmer sig för att stanna upp, njuta ensamma denna specifika helg. Planen är att lägga korten på bordet och fördjupa sig i sin kärlek och kännedom om varandra. Dom har en bra lösning på hur man kan lyfta störande moment i relationen. Problemet är dom, precis som väldigt många par har svårt att kommunicera. Känslor rivs upp och passionen flödar till både höger och vänster, upp och ner. Handdukseffekten har flitigt spelats sedan världspremiären 29 mars 2014. Pjäsen fyller 10 år 2024. Välkomna för att fira med oss under varje föreställning.

Biljetter Handdukseffekten

Tid: 1 timme 45 min ink 20 min paus
Plats: Kirsebergs Teater, Malmö
Skådespelare: Svea Larsson & Fred Kalulanga
Ljud & ljus: Sara Christensen
Speldatum 2024: 14, 16, 17, 18, 21, 23, 24 februari och 1, 2, 3 mars

Svea Larsson är utbildad vid Actors Studio Stockholm och examinerades från Calle Flygare Teaterskola våren 2023. Hon har medverkat i diverse teaterproduktioner såsom “En Familj”, “Vem är rädd för Virginia Wolf?” och “Angels in America”. Hon har även medverkat i diverse tv- och filmproduktioner såsom: “Sombi“, “Sthlm Rekviem” och “Familjen Rysberg”. Hon är även aktuell med kommande projekt som kommer att sändas under 2024.

Fred Kalulanga är en flitig konstnär, dramatiker, skådespelare och musiker. Studerade method acting i London och Stockholm. Skriver pjäser, musikal och dramatiserar böcker. Spelade 2020 rollen Gbatokai i Regionteaterns Festen en teaterföreställning, med samma namn som den danska filmen av Thomas Vinterberg. Har lyckats få mindre karaktärsjobb i serier. Är just nu 2023/2024 statist i Malmö operas Vinteryra, som Robot. Har skrivit Handdukseffekten.

Biljetter Handdukseffekten

 

Handdukseffekten är ett relativt nyskrivet(2014) psykologiskt relationsdrama med oväntade vändningar av dramatikern Fred Kalulanga. Pjäsen handlar om grova kommunikationsproblem, passiv aggressiv misshandel, stark kärlek och anledningarna till att stanna i ett destruktivt förhållande. Samtidigt är pjäsen skriven på ett sätt där publikens förutfattade meningar om människor sätts på spel. Pjäsen fyller 10 år och planeras sättas upp igen 2024.

Publikrecensioner från Malmö (facebook)

“Igår såg vi en pjäs som Fred Kalulanga skrivit (och medverkade i), som var riktigt underhållande! Jag ger den mina varmaste rekommendationer! “

“Handdukseffekten; Ett relationsdrama med oväntade vändningar, svart humor och snabba repliker. Skådespelarna var dessutom skickliga i att få oss i publiken att se de rika nyanserna och det komplexa i karaktärernas personligheter. Pjäsen väckte många starka känslor och är helt klart ett måste att se!”

“Idag såg vi den mycket trevliga pjäsen handdukseffekten på Kirsebergs teatern och jag måste rekommendera den då den är välspelad och underhållande.”

“Ni gör det så bra! Trots dramatiken så får man ett par skratt. Fyndigt och genomtänkt. Tack för föreställningen och bra jobbat!”

“Tack för en mycket trevlig och positivt överraskande pjäs. Härlig kombination av ett seriöst drama och aningen mörk humor! “

“Dunder föreställning! De nya ändringarna(Sedan Teaterns Dag) och effekterna lyfter framträdandet och ger mersmak åt denna katastrof relation som nog alla kan länna igen sig lite i eller så känner man ett par med de tendenserna. Jack är i mina ögon en kärlekstörstande mörk figur. Härligt gjort!”

“Tack för bra och trevlig föreställning!”

“Har sett relationspjäsen Handdukseffekten skriven av Fred Kalulanga. Gå och se den!”

“En fantastiskt föreställning av Fred Kalulanga . Mästerverk och alla måste se den i Malmö på Kirsebergs Teater! Tack för inbjudan”

“Har sett ett par av föreställningarna och det är fantastiskt att se hur glada dessa människor är och hur mycket dom brinner för att bjuda på ett bra show.
Jag uppmanar alla att se dom. Tack för alla skratt ni har gett mig och fortsätt ert fantastiska arbete.”

Biljetter Handdukseffekten