Ishiasmannen

En ung fransman från en förmögen familj begår självmord strax innan han ska ta över familjeföretaget. Det kommer som en chock för resten av familjen och landet. Vad är orsaken till detta självmord? Experterna har en teori.

Handling: Högstadieläraren Julie nås av den tragiska nyheten att en av hennes tidigare elever har begått självmord. Eleven som alltid varit glad, framåt och social. Familjen tror dock att det var ett mord. De kopplar in experter för att utreda saken. Experterna hittar snabbt en huvudmisstänkt. Och den huvudmisstänkta är…JulieEnligt experterna så har Julie likt en sektledare planterat en idé i flera pojkars huvuden. Denna tanke ligger latent, tynger, tills pojkarna i framtiden gör vad media kallar för något ”dumt”, som i detta fallet slutade i ett självmord. Hon får namnet Ishiasmannen som pryder varenda rubrik i Franska tidningarna.

Pjäsen utspelar sig i Frankrike och tar upp flera teman, heder inom familjen, homofobi, feminism och hur vi konsumenter tolkar nyheter.

Info: Ishiasmannen är inte färdigskriven än. Skrivs just nu av Fred Kalulanga som skrev det hyllade relationsdramat Handdukseffekten.

Tid: 19:00-21:00 inklusive paus
Plats/Teater: Ej bestämt
Skådespelare: Ej klart